top of page

עמוד פוסט

לקראת החגים- 5 טיפים לעיצוב חלל מרכזי שיהיה לכם נעים לארח בו

יש משהו באווירת החגים שגורמת לנו לרצות להתחדש ולהתייפות. לרענן את המלתחה לקראת ערב החג, להתפנק בבושם חדש וגם לפקוד את המספרה, אם נשאר עדיין תור פנוי... ואז חשבתי לעצמי, למה שהבית שלנו לא יזכה גם לרענון? קליל, כן? כזה שלא יעלה לנו הרבה כסף אבל כן יעשה את אפקט ה"וואו" שכל מארחת הייתה רוצה לקבל (ולא רק על האוכל). אז החגים עוד שנייה איתנו, השנה אפילו מוקדם מהרגיל ועכשיו זה הזמן לדאוג לנראות של הבית. אז ארזתי לכם בסרט ורדרד כמה טיפים שיעזרו לכם להלביש יפה את החלל המרכזי בלי לשבור קירות ובלי להרים מרצפות.

מצטרפים אליי?

 
עיצוב- לימור מלכיאלי  צילום- טלי דברת

שטיח עשוי צמר עבודת יד, של קרפטיזם.

את הכריות התאמתי לצבעוניות של השטיח וכך יצרתי הרמוניה (עיצוב-לימור מלכיאלי, צילום- טלי דברת)

שטיח

אחד הפריטים החשובים בסלון. הוא מעניק חמימות, רוך, ביתיות ומסגרת תוחמת לחלל. יחד עם זאת, יש כ"כ הרבה סוגים, סגנונות, צבעים ומחירים שבקלות אפשר ללכת לאיבוד. אז בואו נעשה רגע סדר ונפשט את הדברים. שטיחים בגדול, נחלקים לשני סוגים- שטיחים טבעיים ושטיחים סינטטיים. בשטיחים הטבעיים נכללים שטיחי צמר, כותנה, יוטה, עור ועוד. שטיחים סינטטיים עשויים לרוב מפוליאסטר, ניילון, ויסקוזה ומשי. הם קלים יותר לתחזוקה ולניקוי. ישנם שטיחים בעבודת יד ובעבודת מכונה. באופן טבעי, שטיח בעבודת יד יהיה יקר יותר. השטיחים נחלקים לשטיחים מודרניים וקלאסיים. לא אכנס כאן לכל סוגי השטיחים הקיימים ואיזה שטיח מתאים לאיזה חלל, אבל כן אתן טיפים לבחירה נכונה של שטיח:

גודל השטיח-

השטיח צריך להתאים לגודלו של הסלון. העדיפו שטיח שגדול מרוחב הספה. הדבר מקנה תחושה של

מרחב וגודל לחלל. באיור שלפניכם מודגם בצורה טובה איך גודל השטיח משפיע על נראות החלל.

bestthomedecor.xyz

סטייל-

אחד הדברים המאתגרים בבחירת שטיח ואני מתכוונת לצבע ולסגנון שלו. אני אוהבת לבחור שטיח שמאגד בתוכו

את הצבעוניות שיש בחלל אבל לא תמיד זה מתאפשר או נכון. לפעמים, נעדיף שטיח בצבע אחד ונייטראלי שיאזן צבעוניות

עזה שיש בחלל או לחילופין שטיח צבעוני ונועז שיכניס עניין וחיים. אבל קודם כל ולפני הכל, תבחרו שטיח שאתם אוהבים

ומתחברים לסגנון, לטקסטורה ולצבעים שלו. טיפ זהב- אם כבר יצא כך, אז בחרו שטיח בגוונים דומים לספה ולא שטיח

בדיוק בצבע שלה. המראה שיווצר באופציה השנייה הוא ההיפך מהרמוני.

פרקטיות-

אם יש לכם ילדים קטנים או בעלי חיים שאוהבים להתחמם בחורף דווקא על השטיח העדיפו שטיח סינטטי, קל

לניקוי ואפילו כזה שהצבע שלו דומה לצבע שערות חיית המחמד שלכם. אתם תודו לי על זה, מנסיון.

מחיר-

שטיח יכול להיות עסק לא זול, בעיקר אם מדובר בשטיח עבודת יד. עשו סקר שוק והערכו להוצאה הזאת. שטיח

לא קונים כל שנה ולכן המלצתי היא להשקיע בשטיח הנכון, גם אם זה אומר לדחות את קנייתו עד שהילדים יגדלו או שיהיה

תקציב. אם מצאתם שטיח שאהבה נפשכם והוא עומד בתקציב שלכם- הכי מפרגנת לכם!

עיצוב- לימור מלכיאלי  צילום- טלי דברת

עיצוב- לימור מלכיאלי, צילום- טלי דברת

כריות נוי

אפשר למצוא אותן כמעט בכל חנות של אקססוריז לבית, ריהוט וכמובן בהזמנה אישית. טווח המחירים הממוצע נע בין 40-300 ש"ח לכרית וזה תלוי היכן קונים, במותג, באיכות המילוי והכיסוי ובגודל הכרית כמובן. ניתן להזמין גם מחו"ל. אם יש לכם כריות שמאסתם בהן אבל המילוי במצב טוב, אפשר פשוט להחליף כיסוי. אגב, לא בטוח שזה יצא זול בהרבה מכרית חדשה כי מה שמייקר את הכרית זה הכיסוי. אם יש תקציב, אני ממליצה להשקיע בכריות איכותיות. לרוב, הבדים שלהם יפים יותר והן מחזיקות לזמן ארוך יותר. אם אתם מעדיפים לנתב את התקציב למקומות אחרים, גם כריות זולות זה מצוין, ככה לא כואב הלב לחדש כל כמה זמן. נעבור לנראות שלהן- לכו על כריות עם טקסטורות, בדים שונים, גדלים שונים (לא יותר מדי, עדיף שהרוב יהיו באותו גודל ו- 1-2 שונות) אבל! תקפידו שהכל יעבוד יחד. שהצבעים ישתלבו בצורה הרמונית וכך גם הסגנונות. זוכרים את השטיח מלמעלה? אז כריות נכונות הן כאלה ש"מדברות" עם הצבע של השטיח. אם השטיח צבעוני, "תדגמו" את צבעי הכריות ממנו. אם הוא בצבע אחיד תשתמשו בתמונות שיש לכם בחלל או בחפצי נוי.

לסיכום, אל תפחדו לעשות שילובים מעניינים ולא שגרתיים.

עיצוב- לימור מלכיאלי  צילום- טלי דברת

טקסטורות שונות מוסיפות עניין (עיצוב- לימור מלכיאלי, צילום- טלי דברת)

עיצוב- לימור מלכיאלי   צילום- טל דברת

עיצוב- לימור מלכיאלי, צילום- טלי דברת

צבע לקירות הבית

אני מאוד אוהבת צבעים ובכל העיצובים שלי תמיד יהיה שימוש בצבע. אני מאמינה שסוד הקסם בבחירת צבעים הם לא הצבעים עצמם אלא השילוב הנכון ביניהם. הוא זה שיוצר את ההרמוניה בחלל ואת אפקט ה"וואו". אני מאמינה שרוב האנשים אוהבים צבע כזה או אחר אבל לא תמיד ידעו לשלוף מהו הצבע וכשצריך לבחור כמה צבעים ולשלב ביניהם, המשימה באמת לא פשוטה. עם לקוחותיי אני משתמשת בשיטת האינטואיציה שעובדת כך: פתחו את מניפת הגוונים ותנו לבטן שלכם להחליט מהן משפחות הצבעים הנכונות לכם. תסמכו על עצמכם, אתם יודעים. אח"כ צמצמו לצבעים שהכי נעימים לכם בבטן. כדי לבחור צבעים לחלל, בחרו 3 גוונים מובילים- אחד מרכזי בצבע בהיר שיופיע הרבה בחלל (למשל, רוב קירות הבית), גוון שני שמשתלב איתו טוב ויופיע פחות (נניח בקיר אחד ואלמנטים נוספים) וגוון שלישי בצבע עז שיופיע בנגיעות. הנוסחה היא 60-30-10.

אם גדול עליכם לבחור שלושה צבעים, בחרו צבע בסיס לקירות הבית ועוד צבע אחד שיופיע בקיר כלשהו. במרכזי הצבע של החברות המובילות ישמחו לעזור לכם בבחירה. אני ממליצה בחום רב להזמין דוגמאות צבע ולבחון את הצבע ביום ובלילה. צבעים נוטים להשתנות בהתאם לאור. טיפ זהב- לכו רק על צבעים שנעימים לכם. כאלה שיעשו לכם טוב בכל פעם שתפגשו אותם. אם צבעתם והתאכזבתם, תמיד אפשר לצבוע שוב. זה הפיך

(קיר פינת האוכל נצבע בכחול עדין ואליו הותאמו הפריטים בחלל (עיצוב וצילום- לימור מלכיאלי

עיצוב- לימור מלכיאלי  צילום- טלי דברת

קיר הטלוויזיה נצבע בירוק מרווה עדין שמעדן את הצבעוניות שבסלון ואילו קיר הכניסה לבית נצבע בפוקסיה שנותנת זריקת צבע אבל לא משתלטת.

הפוקסיה היא ה- 10%. (עיצוב- לימור מלכיאלי, צילום- טלי דברת)

עיצוב- לימור מלכיאלי  צילום- טלי דברת

קיר פינת האוכל נצבע בצבע שמחבר בין חלל הסלון לחלל פינת האוכל. הוא ה- 30% בחלל שלנו (עיצוב- לימור מלכיאלי, צילום- טלי דברת)

צמחים

בשנים האחרונות חזרה המגמה לשלב צמחים ועציצים בבית. הצמחים מכניסים טאצ' עיצובי, צבע וגורמים לאנרגיה טובה יותר. הם גם פתרון נגיש וקל לשדרוג הנראות של הבית. אפשר לשלב צמחים בכל חדר ופינה בבית, צריך רק להתאים את הצמח הנכון ולדאוג לטיפול מתאים. הקקטוסים והסוקולנטים לדוגמא, זקוקים לאור ולהשקייה פעם בשבוע בלבד ולכן מתאימים מאוד לגידול בתוך הבית, ממש בכל חדר. בפינות עם פחות אור אפשר לשלב פוטוס, סנסיווריה, פפרומיה וזמיה קוקוס. גם בשירותי האורחים אפשר לשלב עציץ או שניים כמו שרכים, סחלבים ודקלים. תודו שהאורחים שלכם לא יצפו לאווירת ג'ונגל בשירותים. בערב החג הוסיפו סוקולנטים או פרחים טריים על השולחן.

סידור מרכז שולחן מקסים של "קארן רודנר simple as that by"

אקססוריז

או כמו שאני אוהבת לקרוא להם, הנשמה של הבית. הפרטים הקטנים שנותנים את הטאצ' ומעשירים את החלל. באקססוריז נכללים מבחינתי תמונות, מסגרות דקורטיביות, שעון, מראות, כדים, נרות וכל מה שייפה את הקירות והבית בכלל. אקססוריז שונים אפשר למצוא כיום בטווח רחב מאוד של מחירים ובסגנונות שונים. כמובן שהם צריכים להתאים לסגנון העיצובי של הבית ולטעמכם האישי. אקססוריז יכולים להיות גם דקורטיביים אבל גם שימושיים כמו מתלים יפים, מראות מסוגננות, שעונים ועוד ועוד. לכבוד החג, אני ממליצה לקנות נרות ריחניים שניתן לפזר כבודדים או כמקבצים ברחבי הבית- על מדף, מזנון וכמובן על שולחן החג. טיפ זהב- מראה רצוי למקם במקום בו ישתקף ממנה משהו יפה (חוץ מכם כמובן) או משהו שנעים לכם לראות. זה נותן אנרגיה טובה יותר. בנוסף, תזכרו שלמראה יש אפקט של הגדלת החלל כך שבחללים קטנים היא אפקטיבית מאוד.

(קיר תמונות שהורכב ממסגרות שליקטנו בחנויות שונות עד שהגענו לשילוב המושלם (עיצוב- לימור מלכיאלי, צילום- טלי דברת

נרות ועוד קצת נרות (עיצוב- לימור מלכיאלי, צילום- טלי דברת)

מתלה בסגנון מודרני שגם מוסיף אלמנט עיצובי לחלל המרכזי (עיצוב וצילום- לימור מלכיאלי)

אז איך הנוף שמשתקף במראה? (עיצוב- לימור מלכיאלי, צילום- טלי דברת)

וכאן מסתיימים הטיפים שלי לקראת החגים, מקווה שאהבתם ונתרמתם. אשמח לשמוע מכם, איזה טיפ אתם הולכים ליישם ממש בקרוב ומאיפה הכי קל לכם להתחיל?

אם בכל זאת אתם מבולבלים ולא ממש יודעים איך לעשות את הדברים בעצמכם, אני כאן לעזרתכם צרו קשר 050-8234613

מאחלת לכולנו תקופת חגים נעימה, משפחתית ושקטה!

Comments


bottom of page